Sådan fører man skræmmekampagne i USA

Af David Trads 16

NASSAU, NH – 10-1-12: I mandags dummede Mitt Romney sig – fordi han sagde noget, som kunne misforstås:

Midt i en sætning sagde han ordene ”jeg kan godt lidt at være i stand til at fyre folk”, som med en saks ivrigt blev klippet ud af sin rette sammenhæng af hans politiske modstandere.

De 12 grimme ord – ”jeg kan godt lidt at være i stand til at fyre folk” – blev brugt til at udstille Romney som en ondskabsfuld kapitalist, som finder glæde i at fyre folk. Hans republikanske modstandere – Newt Gingrich, Jon Huntsman, Rick Santorum og Rick Perry – gik amok i personangreb på Romney: En tyv, en grip, verdensfjern, grådig og endnu mere.

Det mest voldsomme angreb – og den mest ihærdige skræmmekampagne – er imidlertid afleveret af DNC, som er Demokraternes landsorganisation. Se engang den meget effektfulde video, som partiet har lagt ud på internettet:

Romney elsker at fyre folk…

Effektfuld, ikke sandt? Der er bare et problem: Videoen er groft manipuleret – for prøv engang at læse Romneys citat i den sammenhæng, han afleverede det i:

”Jeg ønsker, at enkeltpersoner skal have deres egen sundhedsforsikring. Det betyder, at forsikringsselskabet har et incentiv til at sikre din sundhed. Det betyder også, at hvis du ikke kan lide, hvad du får, så kan du fyre dem. Jeg kan godt lidt at være i stand til at fyre folk, som giver mig en serviceydelse. Altså, hvis nogen ikke giver mig den gode service, jeg har brug for, så vil jeg kunne sige, at jeg går hen til nogle andre, der kan give den service til mig.”

Enhver, der gider læse hele citatet, kan se, at der ingen grundlag er for den reklame, som Demokraterne har udsendt – i hvert fald ud fra ovenstående citat. Men bare rolig: Der bliver meget mere af samme manipulerende type af skræmmekampagner – også, med sikkerhed, fra Romney selv…

DAVID TRADS

Følg også David Trads her:

’GLOBUS – USA’ på Radio24syv’

TWITTER

FACEBOOK

16 kommentarer RSS

 1. Af Thomas Kemdahl

  -

  Hvorfor er Trads så forelsket i Romney?? Det er da en farce..

  Ron Paul er vejen frem.
  Romney er en flipflopper og står for status quo.

  Ron Paul 2012

 2. Af Johannes Bremer

  -

  Selv med 38 procent af stemmerne fra primærvalget i New Hampshire og som favorit til at blive den republikanske præsidentkandidat til valget i november vil den nu 64 årige Mitt Romney, stærk troende, tidligere guvernør i Massachusett og direktør for vinterlegene i Salt Lake City ikke kunne forvente at få samme hjælp fra de højere magter mod en nuværende præsident som Obama. For selv med nok så god hjælp fra ”believers”, ikke mindst fra Alabama og det øvrige religiøse Syden, der har hadekampagner mod Obama i gang, så vurderes hans chancer langt fra overvældende af medierne!
  V.h. johannes

 3. Af Tom Clark

  -

  @Thomas Kemdahl
  Ron Paul er langt at foretrække efter min mening, hvis man sammenligner kandidaterne indenfor GOP partiet – alene pga. udenrigspolitikken (Ron Paul er vist den eneste af dem, som ikke har travlt med at bejle til Israels højrefløj og den eneste, som ikke uden videre vil gå i krig mod Iran). Til gengæld har han sine egne skeletter i skabet. Prøv at læse følgende citat:
  “95 percent of the black males in that city [Washington] are semi-criminal or entirely criminal”
  Derudover beskrev han Martin Luther King day som “hate whitey day”. Som amerikaner finder jeg det meget foruroligende, at en præsident kandidat har sådanne klare racistiske holdninger. Når det er sagt, er det værre hos nogle af de andre GOP kandidater – se følgende artikel:
  http://www.informationclearinghouse.info/article30208.htm
  Mvh Tom Clark
  Sortemosevej 189
  2730 Herlev

 4. Af lars t sørensen sørensen

  -

  Kære David du er da tilbage for fuld “tryk” 🙂

  Bare lige min few cents på min holdning til USA,

  Tror nu det er slut for en tid at de får en blanco-check fra Danmark . uanset hvem der vinder , tror og håber vi nu er færdige med at betale af på gælden til USA

  Gælden= redde os i 2. ww, balkan , Burger/cocacola,og sikkert mange andre gode ting de har gjort før Bush æraen

  USA misbrugte vores fællesbånd(dem ALLE) , men var jo også nemt med AFR ved roret .

  Det mest triste af det hele , Vi er næsten blevet som dem eks. sort el. hvid(ingen nuancer) , mistro generelt, magtmisbrug på topplan lyv og digt for at skjule sidste løgn, Og Gud(er) bruges i flæng og når det passer ind.
  Og nu også blevet generel holdning at dem der lægger ned(fattige,syge,arbejdsløse) sgu er selv forskyldt.

  Ved ikke om ovenstående kan være årsag til de få kommentare du har på dine USA indlæg .

  Men hvis, så sgu da skræmmende ik ?

  For hvem er Vi så hvis ikke USA`s broder i forbyggende antiterror angrebskrigen , Og Moralens vogter.

 5. Af V. Jensen

  -

  “Ron Paul er vejen frem.”

  Hvad!?

  Manden, der på lange stræk godt nok kan lyde ganske fornuftig, men så, som lyn fra en klar himmel, siger noget, der er så “bat shit crazy”, at man tager sig til hovedet? Den Ron Paul? Seriøst?

 6. Af Sten Andersen

  -

  Demokraterne behøver jo slet ikke føre skræmmekampagner, de kan sådan set nøjes med at stå med korslagte arme på sidelinien og hygge sig, mens republikanerne dolker hinanden.
  Det er faktisk meget sjovt at følge med i.

 7. Af Søren Nielsson

  -

  “bat shit crazy”, skriver V.Jensen om Ron Paul. Kunne V. Jensen overkomme at løfte sit niveau fra rendestenen (og det forkert stavede udtryk) og eksemplificere, hvad der skulle være skørt ved Ron Paul? Jeg har svært ved at se det – og jeg har sat mig ind i sagerne, i modsætning til de fleste, der udtaler sig baseret på mainstream medias ringe dækning og forståelse.

 8. Af Johannes Bremer

  -

  I have a dream – Obama vil stadig gå til valg med visionen om et nyt verdensbillede, hvor penge og materialisme ikke er det eneste svar på livets mening, i stærk modsætning til Republikanernes ønsker om store besparelser på de offentlige udgifter, herunder alle udgifter til et grønt Amerika, hvor Republikanerne generelt ignorerer alle videnskabelige fakta om klimaforandringer, trods hedebølger og orkaner, der lægger store landområder øde. Det er efterhånden tydeligt, at befolkningen er ved at være godt trætte af de ”republikanske stopklodser” for både miljø, klima og sundhed.
  V.h. johnnes

 9. Af V. Jensen

  -

  @ Søren Nielsson

  Beklager at jeg således har virket stødende på dine sanser ved at nedgøre din … “helt”? Og ved at lave et mellemrum for meget i “batshit crazy”. Og nej, det var ikke stavet forkert. 🙂

  Her er en liste, der muligvis kan forklare dig, hvad jeg hentyder til:

  http://crooksandliars.com/kenneth-quinnell/ron-pauls-racism-isnt-worst-thing

  Måske er vi bare uenige om, hvad der skal til for at karakterisere et menneske som værende ret langt ude? Og måske er det også bare i orden, at vi ser forskelligt på ham og hans overbevisninger?

 10. Af Johannes Bremer

  -

  Skræmmekampagner op til præsidentvalg er ingen nyhed i USA, det nye er graden af modbydelighed mellem artsfæller.
  Op igennem tiden har der altid hersket fjendskab mellem nord og syd op til præsidentvalg. Billedlig talt – mellem sydens religiøse ”tidligere slavehandlere” og nordens ”fanden i voldske yankees” i broderstriden om det rette sindelag under norminering af republikanske kandidater.
  Herudover hersker der også republikanske smædekampagner direkte mod alle ”vantro” demokrater fra det religiøse syden.
  V.h. johannes

 11. Af Johannes Bremer

  -

  Skræmmekampagner op til præsidentvalg er ingen nyhed i USA, det nye er graden af modbydelighed mellem artsfæller.
  Op igennem tiden har der altid hersket fjendskab mellem nord og syd op til præsidentvalg. Billedlig talt – mellem sydens religiøse ”tidligere slavehandlere” og nordens ”fanden i voldske yankee” i broderstriden om det rette sindelag under norminering af republikanske kandidater.
  I den republikanske broderstrid mellem super-liberalisten Ron Paul og Romney tyder alt på at vælgerne ikke har mod til at vælge Ron Paul, der vil skære en fjerdedel af det offentlige budget omgående.
  Herudover hersker der også skræmmekampagner direkte mod de ”vantro” demokrater fra det religiøse syden, så skræmmekampagner er mere reglen end undtagelsen.
  V.h. johannes

 12. Af Morten Pedersen

  -

  Hej David,

  I alle citater har du skrevet: lidt istedet for lide

 13. Af Lars Thomsen

  -

  Trads magter ikke sin research (Prøv blot at se 3 sekunder af MSNBC istedet for at køre det sædvanlige copy paste wikipedia frihjul). Gingrich forsvarede Romney, kun hans SuperPAC svinede ham. Håber vitterlig Trads ikke bliver betalt for det makværk. Selv legendariske Carina kunne gøre det bedre.

 14. Af Mads B

  -

  Mitt Romneys gåde består i at han er en sell-out, og derfor en flip-flopper:
  http://www.youtube.com/watch?v=K9njHHyRI7g

 15. Af Mads B

  -

  Prøver igen: Mitt Romneys gåde består i at han er en sell-out, og derfor en flip-flopper:
  http://www.youtube.com/watch?v=K9njHHyRI7g

 16. Af Johannes Bremer

  -

  Spørgsmålet efter South Carolina, er nu om det bliver Newt Gingrich eller den sunde fornuft og Vorherre, der vinder valget til efteråret, hvor den sunde fornuft og Vorherre i dagens USA har trange kår.
  V.h. johannes

Kommentarer er lukket.